Breaking News

Cod galben de vreme rea. Ce zonă din România va fi afectată și cât ține urgia


Traversăm acum o perioadă în care vremea îşi schimbă radical aspectul o dată la două-trei zile, dar dacă ne uităm puţin în urmă am avut o foarte lungă perioadă în care, cel puţin din punct de vedere al precipitaţiilor, nu s-a întâmplat mai nimic.

Cod galben de vreme rea

Aceste variaţii se datorează unor factori la scară europeană, până la urmă. Nu este chiar ieşit din comun acest lucru pe parcursul iernii. Dacă până acum valul de aer rece veneau dinspre Câmpia Rusiei, acum, conform datelor meteo, valul de frig va veni dinspre Europa de Vest, dinspre Oceanul Atlantic, dinspre Marea Mediterană. În contra-punct cu aceste fenomene, meteorologii anunță că efectele acestui ciclon, în România va avea efecte diminuate și, în același timp, față de ceea ce se preconiza la prima informare, acum ANM ne anunță că ănorările se vor exinde dar , culmea, în loc să avem temperaturi scăzute, va fi exact invers. Temperaturile vor fi ridicate și vor ajunge la 12 grade celsius, acestea nefiind cele normale pentru intervalul în care ne aflăm.

Cod galben de vreme rea. Ce zonă din România va fi afectată și cât ține urgia
Cod galben de vreme rea. Ce zonă din România va fi afectată și cât ține urgia

Ce zonă din România va fi afectată și cât ține urgia

Dar, în acest moment ANM a mai emis o avertizare de God Galben, la nivelul județului Constanța, valabil astăz,  între ora 11:00 și ora 13:00.
Fenomenul de încălzire, conform specialiștilor, se datorează pătrunderii pe teritoriul României a unui val de aer cald mediteranean, dar, în același timp, vor apărea și fenomene de precipitații aduse dinspre partea centrală a Europei, pe arii extinse la început, ca mai apoi să se diminueze aria de acoperire, în vestul, centrul și în partea de nord-vest a țării.
”Ceea ce aş spune că este mai ieşit din comun pentru iarna pe care o traversăm este faptul că mai tot timpul am avut influenţe dinspre Europa de Vest, dinspre Oceanul Atlantic, dinspre Marea Mediterană, foarte, foarte puţin dinspre Câmpia Rusă sau partea de nord a Europei, de acolo de unde ne vin nouă iarna masele de aer mai reci. Aş spune că mai degrabă acest lucru este mai ieşit din comun. Ultimele două nopţi, care au fost foarte geroase în România, se explică prin influenţa – rară, în această iarnă – dinspre partea de est-nord-est a Europei, a explicat Florinele Georgescu, director executiv ANM.

The post Cod galben de vreme rea. Ce zonă din România va fi afectată și cât ține urgia appeared first on IMPACT.

Niciun comentariu