Breaking News

Noii șefi ai DNA, DIICOT şi Parchetului General


Klaus Iohannis a semnat joi decretele pentru numirile în funcții ale liderilor de parchete, în ciuda faptului că era necesar să aștepte avizul oferit de Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM).  Pe cine a numit Președintele în funcții?

Cine sunt noii șefi ai Parchetelor

Klaus Iohannis a semnat joi numirea lui Gabriela Scutea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe Crin Nicu Bologa la DNA și pe Giorgiana Hosu la DIICOT. Această numire vine în contextul în care CSM a dat aviz negativ săptămâna trecută, pe 14 februarie, procurorilor Giorgiana Hosu, propusă pentru conducerea DIICOT și Gabriela Scutea, propusă pe funcția de procuror-șef al Parchetului General. Singurul care a primit aviz pozitiv este Crin Bologa, cel care a fost propus pentru a fi șef la DNA, potrivit news.ro.
Avizele CSM sunt de natură consultativă.Preşedintele României îi poate numi în funcţie pe cei trei după ce primeşte avizele consultative de la CSM, chiar dacă acestea sunt negative.

Scurt bio al celor numiți în funcții

  • Gabriela Scutea, Procuror-general al României
Gabriela Scutea  a debutat ca procuror la Brașov, în perioada 1995-2006.
Gabriela Scutea, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriela Scutea, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Din 2006 devine adjunct al Procurorului General de la Parchetul  de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind atunci responsabilă cu activitatea Secției, dar și cu activitatea de resurse umane și documentare.
  • Giorgiana Hosu, procuror-șef DIICOT
Gabriela Hosu a intrat în atenția publică odată cu escadarea cazului Caracal, de care s-a ocupat din funcția de șef interimar al DIICOT.
Giorgiana Hosu, șeful DIICOT. Foto: Inqum Photos / Octav Ganea
Giorgiana Hosu, șeful DIICOT. Foto: Inqum Photos / Octav Ganea
Procurorul deține o experiență de aproape două decenii  în domeniu, ea activânnd ca adjunct al Direcției și în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de 5 ani Serviciul de combatere a macrocriminalității economico-finanicare al instituției, scrie Digi 24.
  • Crin Nicu Bologa, procuror șef DNA
Crin Bologa (47 de ani) și-a început cariera în 1995 ca procuror la Parchetul de pe lângă judecătoria Zalău. Ulteior, la 33 de ani a preluat șefia DNA Cluj, urmând ca în 2008 să conducă Parchetul teritorial DNA Cluj.
Crin Bologa, procuror-șef DNA. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Crin Bologa, procuror-șef DNA. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
The post Cine sunt noii șefi ai DNA, DIICOT şi Parchetului General. Iohannis a semnat decretele privind numirea în funcții appeared first on IMPACT.

Niciun comentariu