Ordonanța pentru alegerilor anticipate a fost respinsă.
Comisia juridică a Senatului a respins marți Ordonanța de Urgență privind alegerile anticipate. Ce urmează?
OUG pentru alegerile anticipate, respinsă
Raportul de respingere a OUG care reglementează alegerile anticipate a fost adoptat marți, cu opt voturi „pentru” și trei „împotriva”. Astfel, Comisia juridică a Senatului respinge ordonanța de urgență privind declanșarea alegerilor anticipate.„E repartizată la comisia juridică şi alte comisii de specialitate, e sesizată în fond. Termenul este ziua de mâine (marţi – n.r.). Vom vedea în funcţie de decizia comitetului liderilor când se face primul plen la care vom avea această ordonanţă de urgenţă”, afirma preşedintele interimar al Senatului, Titus Corlăţean.Colățean a mai adăugat că sunt probleme grave în actul normativ, pe care comisia juridică trebuie să le dezbată în continuare, potrivit Mediafax.
„E repartizată la comisia juridică şi alte comisii de specialitate, e sesizată în fond. Termenul este ziua de mâine (n.red. marţi). Vom vedea în funcţie de decizia comitetului liderilor când se face primul plen la care vom avea această ordonanţă de urgenţă”, afirma preşedintele interimar al Senatului, Titus Corlăţean.Ordonanţa de urgenţă care reglementează organizarea și declanșarea alegerilor anticipate pentru Camera Deputaţilor şi Senat a fost adoptată pe data de 3 ianuarie, fără avizele Consiliului Legislativ.
Principalele prevederi ale acestei ordonanșe sunt: prelungirea votului din diaspora, la trei zile, precum și dublarea numărului de parlamentari care să reprezinte românii care locuiesc în afara granițelor țării. Alegătorii din România vor putea vota de la orice secție de votare din țară, la alegerile parlamentare.
OUG mai prevede ca data desfășurării alegerilor anticipate trebuie să fie aleasă cu minimum 50 de zile înainte de votare, față de 90 de zile în prezent.
În ceea ce privește alegerile locale, Ludovic Orban a spus ieri că acestea ar putea fi organizate în jurul datei de 14 iunie.
„Ar fi o impietate față de creștini să stabilim data alegerilor pe 31 mai și pe 1 iunie. Ca atare, cel mai probabil, alegerile vor fi în jurul datei de 14, maxim 21 (iunie – n.r.), plecând și de la jurămintele depuse de autoritățile locale, care de regulă au fost depuse după 20 iunie 2016. Deci dacă sunt alegeri în data de 14 mi se pare o dată super rezonabilă. În iunie. În mai nu putem organiza decât pe 24 mai. Sigur că eu m-aș bucura să organizăm în 24 mai, pentru că aniversăm 145 de ani de la înființarea PNL”, a declarat Orban marți.The post Ordonanța pentru organizarea alegerilor anticipate a fost respinsă. „Sunt probleme grave” appeared first on IMPACT.
Niciun comentariu