Breaking News

Astăzi, 2 martie, comemorăm eroii căzuți pe câmpurile de luptă, pentru apărarea valorilor și libertății Republicii Moldova

https://ift.tt/2SQc2NQ

Astăzi, 2 martie 2020, comemorăm eroii căzuți pe câmpurile de luptă, pentru apărarea valorilor noastre naționale, libertății și pentru independența Republicii Moldova.

separator
Astăzi se împlinesc 28 de ani de la izbucnirea conflictului de la Nistru. În întreaga ţară au loc o serie de evenimente de comemorare a victimelor conflictului din 1992.

Din noaptea de 2 martie 1992, lupte sângeroase s-au dat pe ambele maluri ale râului: la Cocieri, Dubăsari şi Tighina, însă platoul de luptă de la Coşniţa a fost scena unora dintre cele mai violente încleştări armate ale conflictului pentru apărarea integrităţii Republici Moldova.

286 de moldoveni au fost uciși în cele aproximativ cinci luni (2 martie – 19 iulie 1992), cât au durat ostilitățile militare, în timpul luptelor din Transnistria. Morții din rândul trupelor separatiste a fost de 800, mai mult decât dublul victimelor înregistrate de cei care și-au apărat țara.

Numărul total al moldovenilor care au participat la ostilitățile militare de acum 19 ani a fost de peste 10.000. Printre ei se aflau poliţişti, militari şi voluntari.

Post-ul Astăzi, 2 martie, comemorăm eroii căzuți pe câmpurile de luptă, pentru apărarea valorilor și libertății Republicii Moldova apare prima dată în Unica.md.

Niciun comentariu