Breaking News

Cum poți să desfunzi țevile cu bicarbonat de sodiu. Ce trebuie să faci

https://ift.tt/2uOeBrS

Bicarbonatul de sodiu a devenit un adevărat aliat al gospodinelor nu doar în bucătărie, ci și pentru curățarea locuinței, în scoaterea petelor de pe haine, îngrijirea plantelor din grădină, în rutina de înfrumusețare, etc. Ei bine, acest ingredient uimitor poate fi folosit inclusiv pentru a desfunda țevile.

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a desfunda țevile

În cazul în care observi că apa din chiuvetă nu se mai scurge așa cum ar trebui, poți rezolva rapid această neplăcere cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Pentru acest lucru vei avea nevoie de o cană de bicarbonat și una de oțet, pe care le vei turna în chiuvetă pe rând, după care vei aștepta între 15 și 20 de minute până să dai drumul la apă caldă. Important de menționat ar fi faptul că apa se lasă să curgă câteva minute.

bicarbonat de sodiu, desfundarea tevilor

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a desfunda țevile

Apa fierbinte, bicarbonatul de sodiu și oțetul care intră în această rețeta nu formează, de fapt, un amestec, ci sunt turnate separat, reacția dintre bicarbonat și oțet fiind mai eficienta astfel. Mai întâi, apa și bicarbonatul de sodiu vor îndepărta nămolul care înfunda țeava, după care oțetul, adăugat peste bicarbonat, va provoca o reacție efervescentă care va înlătura toată mizeria depusă.

O altă variantă prin care poți desfunda rapid și eficient țevile din casă implică bicarbonat de sodiu și suc de lămâie. Diferența este că în acest caz, se crează un amestec din 100 de grame de bicarbonat și 200 de grame suc de lămâie. Soluția obținută se toarnă în chiuvetă și se lasă să acționeze 15-20 de minute, după care se dă drumul la apă fierbinte. De asemenea, soluția cu bicarbonat și lămâie este eficientă și împotriva petelor de grăsime de pe faință, cuptor, gresie, etc.

Așadar, cu ajutorul bicarbonatului de sodiu poți fi chiar tu un mic instalator. În plus, economisești o sumă importantă de bani, deoarece un pliculeț de bicarbonat de sodiu are un preț mai mult decât accesibil.

The post Cum poți să desfunzi țevile cu bicarbonat de sodiu. Ce trebuie să faci appeared first on IMPACT.

Niciun comentariu