Breaking News

Protest la Guvern. Veterani ai războiului de pe Nistru cer demisia lui Igor Dodon

https://ift.tt/2SQc2NQ

Sute de protestatari, veterani ai războiului Nistrului, s-au adunat în fața guvernului astăzi, 2 martie, cerând demisia guvernului în legătură cu declarațiile ministrului de externe, care au spus că „în 1992 Rusia a împiedicat vărsarea de sânge”.

separator
Protestatarii au spart sticla la intrarea în guvern și cer premierului Ion Chicu să iasă în fața oamenilor. Clădirea este păzită de polițiști. De asemenea, oamenii solicită demisia lui Igor Dodon.

Demonstranții amenință că vor merge în Piața Marii Adunări Naționale și vor aduce cu ei oameni din diferite zone. Ei îndeamnă locuitorii Moldovei prin intermediul rețelelor de socializare să se alăture protestului lor. Veteranii îndeamnă protestatarii să aducă mâncare în piață și să protesteze toată noaptea. „Dodon în închisoare”, „Aduceți înapoi țara”, „Mobilizare totală”, strigă ei.

Veteranii s-au adunat sâmbătă în Piața Marii Adunări Naționale și au decis să creeze un Consiliu Național al Veteranilor. Aceștia au adoptat o rezoluție prin care s-a solicitat autorităților să înființeze un guvern al Departamentului pentru Veterani sub guvern, scrie point.md.

Post-ul Protest la Guvern. Veterani ai războiului de pe Nistru cer demisia lui Igor Dodon apare prima dată în Unica.md.

Niciun comentariu