Breaking News

Cum arată autobuzele hibrid care vor circula în București. Primăria Capitalei a achiziționat 130. Foto

https://ift.tt/2Tt4ml4

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a prezentat vineri prototipul autobuzelor hibrid Merdeces-Benz Citaro, care urmează să intre în circulație în București. Cu aceste noi achiziții, în număr de 130, edilul speră să contribuie la diminuarea poluării generate de traficul urban. De când vor fi puse în circulație autobuzele hibrid?

Gabriela Firea: ”Bucureștiul este primul oraș din România care va avea autobuze hibrid”

Primarul Capitalei a anunțat vineri că primul autobuz hibrid Mercedes Citaro, a sosit deja în Capitală, iar de luna următoare urmează să sosească câte 20 în fiecare lună până când vor veni toate 130. Firea a precizat că prototipul va fi destinat momentan pentru instruirea personalului si pentru probele aferente rodajului. Despre noile achiziții Firea spune că sunt ”o premieră națională”, deoarece Bucureștiul a devenit primul oraș din România în care vor circula autobuze hibrid.

„Avem primul autobuz hibrid Mercedes Citaro, venit în Capitală. Este un prototip. Deja conducătorii auto pot să facă pregătire, iar din aprilie vin primele 20 de autobuze. La fel, şi în următoarele luni, câte 20 de autobuze hibrid în fiecare lună, până la atingerea numărului total de 130 de autobuze care vor veni în Capitală şi vor circula în special în zona centrală a oraşului. Iată, lupta cu poluarea continuă, sub toate formele, în special în dorinţa de a-i convinge pe cetăţeni să folosească mijloacele de transport în comun în detrimentul maşinii mici, proprietate personală”, a arătat Firea, într-o înregistrare video postată pe Facebook.

gabriela firea, primarul capitalei, autobuze hibrid, bucuresti

Gabriela Firea: ”Bucureștiul este primul oraș din România care va avea autobuze hibrid”

Valoarea totală a contractului se ridică la suma de 50 de milioane de Euro cu tva, iar garanția de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de opt ani şi 480.000km, garanție de tip Full Warranty. Noile autobuze hibride, care urează să circule în centrul orașului, vor reduce semnificativ noxele și consumul de carburant.

De asemenea, un autobuz hibrid transportă până la 100 de pasageri, fiind dotat cu 27 de scaune. Ca dimensiuni, toate măsoară în lungime de 12.135, în lăţime 2.550 mm, înălţime 3.120 mm, laţime uşi de acces 1.250 mm, iar înălţime la urcarea pentru toate uşile este de 320 mm. Autobuzele urmează, de asemenea, să fie echipate și cu sisteme ABS, ASR (Sistem de protecţie anti-patinare) şi ESP (Program electronic de stabilitate).

„Interiorul autobuzelor este modern, practic, dotat cu scaune tapițate și climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători (27 scaune și 80 locuri în picioare), cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități. Este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informațiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum și furnizarea unor date importante despre starea de funcționare a autobuzului către Societatea de Transport București. O atenție specială a fost acordată și postului de conducere al șoferului, acesta beneficiind de dotări de ultimă generație care îi cresc siguranța și confortul, respectiv îi reduc sursele de stres sau oboseală”, adaugă directorul de vânzări al companiei”, a scris Firea pe Facebook.

The post Cum arată autobuzele hibrid care vor circula în București. Primăria Capitalei a achiziționat 130. Foto appeared first on IMPACT.

Niciun comentariu